Iti poti crea singur cararea ta!

Nu este suficient doar sa vezi, doar sa afli si sa auzi. Nu conteaza ce afli, vezi si auzi daca nu folosesti asta pentru tine. Este necesar sa folosesti ceea ce afli, sa pui intelegerea prin propria ta persoana, sa experimentezi, altfel nu ajuta deloc.

 Atunci cand suntem autentici in ceea ce experimentam, gandim, spunem, adica, atunci cand gradul nostru de implicare este din ce in ce mai mare, ne cresc sansele de dezvoltare in directia pe care ne-o propunem. Prin astfel de atitudini ne ferim de mediocritate si construim in permanenta ceea ce este necesar pentru nevoile noastre.  

Cauta sa folosesti ceea ce e bine pentru tine, si nu ceea ce este obisnuit.

 De obicei majoritatea oamenilor se ghideaza dupa turma, iar “turma” merge dupa lucrurile obisnuite si usor de aplicat. Exista tendinta asta pentru ca ne ferim de nou si mai ales de greseli. Si cand unul cade, cad si ceilalti.

Nu este imposibil sa filtrezi informatia sa o subiectivizezi, este mai degraba un obicei, o rutina sa o folosesti in forma ei bruta. Eu ii spun “programare”, pentru ca asa suntem invatati de mici suntem obisnuiti sa gandim si sa actionam dupa regulile impuse de “turma”. Se intampla des sa dam vina, atunci cand esuam pe societate(sisteme). Este un sabotaj care ne lasa impresia ca suntem in regula ca nu avem nimic de schimbat la noi.

Nu putem da vina de fiecare data pe cineva pentru ce se intampla cu noi.  Este adevarat ca majoritatea sistemelor din societate asta fac, ne programeaza spre orientarea catre “turma”, dar aceasta practica nu ne poate afecta prea rau daca invatam sa devenim autentici in tot ce facem.

Asadar, pun un pic de atentie pe aceste lucruri pe care le faci din obisnuinta si ia in seama, ia in propria ta vedere si observatie sa nu te duci cu gloata, cu turma. Daca pui mici lucruri in rutina ta zilnica si iesi cu vointa proprie, cu perseverenta si nu faci lucruri obisnuite, vei vedea ca iti poti crea tu singur cararea ta.

Publicat de freemindtherapy

Beat your scores, go farther than where you stopped before!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: