Stresul, inamic sau „prieten”!?

În încercarea noastra de a evolua avem nevoie constant sa ne adaptăm unor condiții noi care apar pe parcursul acestui demers.

Atunci când resursele de adaptare ale organismului sunt suprasolicitate…apare stresul. Nu trebuie sa privim stresul ca fiind neapărat ceva rau, nociv pentru noi . Trebuie să înțelegem acest mecanism ca facand parte dintr-un demers care ne ” forțează ” sa evoluăm.

Ceea ce ne face rau si ne opreste din evoluție este de fapt zona de patologie a stresului, distresul. Aceasta poziționare a noastra in zona de distres este dominată de teama si autosabotare constanta.

Situatiile in care sunt sanse foarte mari ca stresul sa se transforme in distres sunt numeroase si tin mult de modul fiecaruia dintre noi de a functiona . Eu vreau sa aduc in discutie doar ideea ca, pozitionarea noastra intr-o zona de dezechilibru ( perceptiile gresite, ambitiile exagerate, pierderea unei fiinte dragi , esec profesional etc.) favorizeaza aparitia distresului.

Cand ne aflam in aceasta zona, creierul nostru elibereaza in corp anumiti hormoni: noradrenalina, adrenalina (favorizeaza bolile cardiovasculare) – si cortizolul (influenteaza negativ rezistenta organismului fata de infectii si fata de cancer).

Momentul cand apare stresul, relatia mea cu mine este profund viciata si provoacă durere. Astfel, durerea netratata, neadresata se transmite către oricine are cu noi o relație consistenta.

De asta este important sa fim in contact cu noi si sa fim deschiși către ceea ce este nou in viata noastra.

Publicat de freemindtherapy

Beat your scores, go farther than where you stopped before!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: