Introspectia…cheia catre Tine!

Facem adesea din starea noastra emotionala, o lada de gunoi. Ne lasam invadati de ofensele, desconsiderarile si frustrarile provocate de ceilalti. Nu suferim numai din cauza a ceea ce fac ceilalti, ci si din cauza a ceea ce ne facem noi insine.

Uneori devenim cei mai aprigi calai ai nostri. Din nefericire, nu avem protectie emotionala si , in fata celei mai mici adversitati , suferim un impact foarte puternic.  De cate ori nu ne pedepsim pe noi insine si suntem neinduratori cu greselile noastre!!? Traim atatea nelinisti, anxietati, extaze, sentimente de pierdere  si momente de disperare, incat, in trei- patru ani plini de tensiune , acumulam experiente pe care multi oameni de 80 de ani nu ajung sa le acumuleze niciodata.

Devenim niste “batrani”, in trupuri tinere. Astfel pierdem placerea din micii stimuli ai vietii si reusim sa ne incitam starea emotionala , numai in fata unor mari aventuri. Unul din cele mai mari riscuri , cu care se confrunta cei ce cauta emotii intense, este acela de a se psiho-adapta la micile intamplari din viata de zi cu zi si de a nu mai gasi placere in ele –zambetul unui copil , in culoarea unei flori …E nevoie sa vedem lucrurile mici , ca sa ne bucuram de cele mari.

Recuperarea sanatatii psihice si rezolvarea problemelor este posibila, dar nu este un drum atat de simplu .

Nu trebuie sa ne temem de bolile si de dificultatile noastre. Teama transforma Eul intr-un spectator pasiv, al nefericirilor noastre. Trebuie sa analizam obiectiv teama, sa nu ne fie teama de teama , sa calatorim in launtrul nostru si sa ne cunoastem mai bine.

A fi liber si fericit , in pofida greutatilor prin care trecem , n-ar trebui sa fie o utopie psihologica, ci destinul oricarei fiinte umane.

Cautarea in noi insine(introspectia), n-ar trebui sa fie ceva exceptional. Doar atunci cand avem probleme cerem ajutorul unui specialist si incercam sa remediem ce mai putem .

Aceasta cautare ar trebui sa fie ceva de rutina in experienta noastra de viata . Trebuie stimulata de parinti si de scoala , de cand suntem mici.

Publicat de freemindtherapy

Beat your scores, go farther than where you stopped before!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: