Sa ne respectam mai mult!

Pare simplu si logic ce spun in cateva cuvinte, in titlul de mai sus, dar cand trebuie sa pui in practica devine greu. Totul se transforma in neputinta, ignoranta, dat vina pe autoritati, barfa de strada si motivele sunt multe pentru ca fiecare cauta o scuza. In prezent exista o tendinta nociva care de cele mai multe ori vine in prim plan cand omul da de necaz…vina pe autoritati, pe institutiile statului. Ele exista si functioneaza si cand nu este criza dar atunci interesul pentru ele este foarte scazut pentru ca nu „arde”.

Cand apar problemele se trezeste si cetateanul, atunci il intereseaza, il doare, este pus in fata faptului implinit si alege sa dea cu noroi in tot. O alegere gresita din punctul meu de vedere, o atitudine de om las si agravanta pentru intrega comunitate. Nu spun ca nu trebuie pedepsit cel care greseste, trebuie sa se aplice legea si tu cel care arunci cu mizerie trebuie sa fii mai cumpatat, vorbeste de persoana respectiva care a gresit, nu de o intreaga institutie de un intreg colectiv.

In aceste momente ne amintim cum este in alte tari, ce buni sunt altii, ce slabi sunt ai nostri si retorica poate continua la nesfarsit… Daca luam fiecare individ in parte o sa observam o delasare si un dezinteres total.

Regulile, legile si tot ce tine de ierarhie trebuie respectate tot timpul, nu doar in situatii de criza. Si cand esti singur pe strada este util si bine sa nu arunci hartia pe jos, sa nu arunci resturile pe geamul de la masina si sticle de bere prin parcuri. Totul se construieste in timp si non stop nu in situatii de criza.

Suntem afectati de comportamentul injust al multor semeni de-ai nostri dar cand trebuie sa facem ceva, mereu gasim scuze si ne intrebam retoric cum de s-a ajuns aici. Din pacate sunt printre noi si persoane care considera respectul o slabiciune si se poarta ca atare. Cat timp nu ne vom respecta si nu vom accepta ierarhia, diversitatea si toate mecanismele care au dus celelalte societati spre o dezvoltare mai buna o vom lua de la capat cu toate.

Nu poti spune niciodata ca o societate este perfecta si ca nu sunt greseli, dar poti observa si aplica ce este potrivit in contextul respectiv. Un exemplu de ipocrizie pe care il aud foarte des este ”Ei au legi si reguli, nu o sa ajungem niciodata ca Germania”, si cand ai de respectat o regula …esti primul care o incalca. Pana la urma ne intoarcem tot la noi si cat suntem noi de capabili si doritori sa invatam si sa facem ceva pentru noi insine. Facand pentru tine, faci pentru cei multi, faci pentru societate, implica-te, ia atitudine, construieste non stop, iarta si da exemplu de bine!

Publicat de freemindtherapy

Beat your scores, go farther than where you stopped before!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: